Снимка: архив, Булфото

Окръжната прокуратура-София привлече шофьорът Григор Григоров като обвиняем за тежката пътна катастрофа край Своге, отнела живота на 16 души.

Още по темата

Собственикът на транспортната компания "Мобилус 5" е обвинен в това, че на 25 август, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата: "При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26" и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице – 16 лица и случаят е особено тежък", квалифицират го от държавното обвинение.

От прокуратурата съобщиха, че повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, късно следобяд.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Към настоящият момент задържането на Григоров се изпълнява в условията на болнично заведение - ИСУЛ, където той е на лечение.

С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, като следователи вече осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция "Пътна инфраструктура", Агенция "Автомобилна администрация" и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък край Своге.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase