Снимка: архив "Булфото"

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят, за да започне делото по същество, съобщи БТА.

Още по темата

Боршош е обвинен в умишлена безстопанственост, нецелесъобразно изразходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и сключване на 15 неизгодни сделки. Кръстев е обвинен за заплашване.

Адвокатът на Боршош Даниела Доковска обяви, че обвинителния акт е неясен и в него липсват факти. Според прокуратурата обаче, фактите и обстоятелствата в обвиненията били достатъчни по обем.

Съдът все пак прецени, че процесуални нарушения в обвинението са допуснати, както и че в него липсват достатъчно фактически твърдения. Според съдиите нарушенията в обвинителния акт възпрепятстват Боршош да разбере в какво престъпление е обвинен.

Определението подлежи на протест в 7 дневен срок.

Прокурорът по делото Ирена Ганчева коментира, че ще се запознае с мотивите на съда и след това ще прецени дали да протестира определението на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase