Снимка: bTV

Педофилът, който беше задържан в 17-о СУ в кв. "Западен парк" в София е задържан за 72 часа и с постановление на наблюдаващия прокурор е привлечен като обвиняем. Това съобщи административният ръководител на Софийска градска прокуратура (СГП) Емилия Русинова.

Още по темата
Според Наказателният кодекс за това престъпление се предвижда затвор от 5 до 20 години.

„Досъдебното производство, което сме образували вчера е за блудство по отношение на две малолетни лица. Основната цел на разследващите и наблюдаващите прокурори беше защита правата на малолетните деца. Затова процесуално-следствените действия, които извършихме с тях, бяха при изключително спазване на техните права“, каза Русинова и поясни, че разпитите с децата са проведени в синя стая, пред психолог и съдия.

Делото ще бъде внесено в съда утре,  като прокуратурата ще поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

"В снетите му обяснения частично е разказал за случилото се, но не в детайли и не така, както се е случило. Представил е своя версия на случилото се“, каза Русинова.

"Той признава за извършените блудствени действия, но представя по различен начин случилото се“, допълни ръководителят на СГП.

Според нея няма значение дали обвиняемият признава или не за блудствени действия.

"Той има право да се защитава. Той не е длъжен дори да дава обяснения, може да дава обяснения, каквито прецени, за да защити себе си. За нас са необходими други доказателства, които към настоящия момент считаме, че имаме“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase