Снимка: Dnes.bg

Прокуратурата повдигна обвинение на данъчен от столичната НАП заради корупция. Служителят рекетирал дребен търговец като му искал непрекъснато подкупи, за да вдигне запор над бизнеса му.

Прокуратурата е започнала разследването на нападжията след сигнал от телевизионно предаване.

Хюсеин Колаксъзов разказа за тормоза в "Господари на ефира" преди дни. Той има малка фирма, която се занимава с разнос на плодове и зеленчуци.

"Имам доста сериозен проблем с държавни служители, които не спират да ни рекетират и тормозят", разказа търговецът.

Преди време той получил писмо със заповед за ревизия. Подписал я, а след това му били запорирани банковите сметки и целият транспорт. Причината - мъжът е работил с неизрядна друга фирма.

Колаксъзов отишъл в НАП, където главният публичен изпълнител на приходната агенция Стефан Лозанов му казал, че само той можел да вдига запори, но това ще му струва 1000 лева. Мъжът поискал да го представлява неговият адвокат, но Лозанов му казал, че няма нужна, защото от НАП ще му назначат адвокат. Защитничката Велислава Кирилова също се оказала бивша служителка на НАП. Тя също поискала хонорар.

Въпреки това обаче нещата не спират дотук. Лозанов продължава жестокото изнудване. Той обяснил на търговеца, че нищо не зависи от него и че човекът трябва да брои още пари за по-висшестоящите в НАП. Мъжът платил още 3000 лева, но никой нищо не направил, за да му помогне. След това му поискали още 5000 лева, за да не стане по-лошо.

Така изнудването продължава с пълна сила, докато търговецът се чуди как да спаси бизнеса си.

Днес от прокуратурата съобщиха, че на данъчния и адвокатката са повдигнати обвинения и двамата са с наложени мерки "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase