Майката Невена показва къде е оставила бебето си. Снимка: "Дарик"

Майка на новородено, която го убила като го оставила на студа веднага след раждането, получи присъда от 2 години условно с 5-годишен изпитателен срок.

Това съобщи Окръжният съд в Хасково, където казусът на Невена Тенева от димитровградското село Сталево, бе решен на втора инстанция.

На първата инстанция в Районен съд - Димитровград майката получи наказание 2 години затвор ефективно, но сега защинтикът й обжалва присъдата.

Още по темата

На първи срещу втори януари 2016 година Невена родила момиченце в дома си в Сталево. Преди това прикривала бременността си и обяснявала на познати, че е напълняла.

След раждането майката и на две други деца скъсала пъпната връв на бебето. След това го омотала в парцал, изнесла го навън и го оставила в студа върху куп струпани камъни.

Призори вързопчето вече било замръзнало. Тя го прикрила с боклуци, а след няколко дни го сложила в чувал от въглища.

Почти месец по-късно кметът на селото съобщил в полицията за ширещата се в населеното място мълва за криминално раждане, а в хода на проверката родителката признала за стореното.

Братчетата на новороденото са изведени от дома на майка си още в нощта, когато е разкрито убийството и са настанени от социалните в приемно семейство

Сегашната присъда на Невена Тенева е окончателна и не подлежи на обжалване или протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase