Снимка: Булфото

Общ преглед
Четири години и три месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим присъдиха окръжни магистрати в Бургас на 24-одишния Кирил Нойков, който в нетрезво състояние нападна и преби лекари и персонал в болница в морския град.
Още по темата

В края на месец май Нойков бил приет за спешно лечение в бургаската болница след употреба на голямо количество алкохол, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства.

Мъжът е буйствал и при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип той нападнал лекаря дежурен на смяна, лекаря извикан от отделение по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне. В помощ на медицинския екип се намесил и придружител на друг пациент, приет в Спешното отделение.

Днес в съдебната зала присъстваха д-р Александър Серафимов и д-р Симеон Пенчев, двама от пребитите на работното си място от Нойков.

Опитваме се да забравим случая, но все още го преживяваме. Трябва да бъде гарантирана сигурността на лекарите, трябват и законодателни промени, каза д-р Александър Серафимов, цитиран от БТА.

Няколко месеца бях в болница, все още не съм се възстановил напълно. С такава агресия не бях се сблъсквал, заяви охранителят на лечебното заведение, който също беше бит от Кирил Нойков.

В съдебната зала обвиняемият се призна за виновен и каза, че съжалява за случилото се.

Нойков има други пет осъждания за престъпления срещу личността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар