Кадър: Bulgaria ON AIR

Полицията извършва повторен оглед на мястото, където вчера бе обявено от МВР, че е намерено предполагаемото тяло на Росен Ангелов, отговорен за шесторното убийство в Нови Искър.

Очаква се ДНК анализът да покаже дали откритото в село Луково тяло е на издирвания бивш затворник, който според полицията се е самоубил с един куршум в слепоочието.

Още по темата

Частният детектив Марин Маринов обаче се съмнява във версията на полицията и развръзката на бруталното престъпление.

"Тази развръзка беше сигурна, това беше най-удобният вариант за всички - да се самоубие. При залавяне нещата стигат до доказване, адвокати и вариант версията да пропадне. Сега нещата са "следствието приключи - забравете", обясни Марин Маринов пред Bulgaria ON AIR.

"22-ри калибър не е за толкова убийства, но да кажем, че е допустимо. Но да се самоубиеш с такова огнестрелно оръжие и заглушител...", изрази съмненията си той.

Частният детектив бе категоричен, че на този случай трябва да се даде обяснение. "Ако това е истината, докажете я пред обществото", призова властите Маринов.

Микробиолог Йордан Стефанов също не крие своите съмнения около истинността на фактите около случая. Той е на мнение, че не може да има категоричност в твърдението, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър.

Стефанов посочи, че ДНК анализът след намирането на петте тела в "Къщата на ужасите" е станал много бързо, а сега вторият - този на Росен Ангелов - все още не е готов.

"Откъде са взели референтен материал? Трябва да се определи какъв е биологичният материал. Следват други реакции, които отнемат доста време. Ако биологичният материал е престоял прекалено много време в околната среда ДНК се уврежда", обясни микробиологът.

"По-страшна е огромната пропаст между МВР, Прокуратурата и обществото. Никъде не прочетох нито едно изявление: "Да, това е така". 7000 човека в тази малка България се издирват. 7000 човека е изключително много! Издирването в най-слабото звено в МВР", каза още частният детектив Марин Маринов.

Коментари Напиши коментар

92

същия почерк

преди 4 години

Курни с двуцевката изпрати новогодишен поздрав на Бойко и на яла България по случай Европредседателството. Така стана и приватизацията! Нека си спомним Иван Костов, Южния Парк и таксиметровите шофьори.А Президента се тревожел за корупцията! Боже!

91

Анонимен

преди 4 години

Как да се отърси държавата от престъпниците, като един от тях стои на върха и?

90

мвр

преди 4 години

Другарите милиционери напоследък са ангажирани основно със занимания по интереси. Те сиромасите постоянно пищят от недостиг на парички. А ние от работническата класа, които по цял ден не подвиваме крак, какво трябва да направим? Масовите заплати вече са между 500 и 600 лева.