Снимка: Булфото, архив

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до профила си в социалната мрежа Facebook, а постовете на неговата страница качвал Никола Николов от пресцентъра на ГЕРБ. Това стана ясно от думите на самия Николов, който бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от БСП Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Още по темата

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите й.

В редки случаи от профила на Борисов постове пускала и служителка на Министерския съвет. Николов обаче обясни, че имало и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките от истинския профил на премиера.

Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът: "Танц със саби", на който мин.-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона на чалга песен.

Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че в социалната мрежа се е появило неговото изказване за Елена Йончева, допълва "24 часа".

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста "затворен и почти консервативен човек".

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна.

Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са: Как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase