Снимка: Архив, Булфото

Прокуратурата ще настоява Йоан Матев да получи максималното назакание затвор 12 години за убийството на Георги в Борисовата градина. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Днес Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу 20-годишния младеж. От експертизата по делото е станало ясно, че Георги е изживявал няколко минути предсмъртни болки, осъзнавал е какво се случва и е изпитвал чувство на ужас и обреченост. Затова и заключението е, че убийството е извършено по особено мъчителен начин.

"Съдебно-психологическа експертиза е установила, че Йоан Матев е вменяем", каза още Арнаудова. Нямало обаче обяснение на мотивите на убийството, тъй като двете момчета не са се познавали, а Георги е убит с един удар с острие 18 см и половина", пише "24 часа".

Матев не е давал обяснение до момента.

Утре предстои Софийският апелативен съд да реши дали 20-годишният младеж ще излезе на свобода или не.

Преди седмица съдия от Софийски градски Мина Мунджиева промени мярката му от "задържане под стража" в "подписка", тъй като изтекъл максималният срок, през който Йоан Матев може да бъде в ареста.

"За нас максималният срок е 1 година и 6 месеца, защото, когато той е задържан - той вече е бил пълнолетен", каза Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase