Снимка: архив "Булфото"

Бивш полицейски шеф е привлечен като обвиняем заради заплахи за убийство към основен свидетел по "Суджукгейт".

Според обвинението на спецзвеното "Антикорупция" към Софийската градска прокуратура - ексдиректорът на МВР в Добрич Веселин Колев отправил нецензурни думи към свидетеля. Той го заплашил и че ще го убие, ако отново свидетелства срещу Живко Мартинов.

Мартинов бе депутатът от ГЕРБ, принуден да напусне парламента, след като стана ясно, че е поръчвал тонове суджук от името на премиера.

Още по темата

Преди дни Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се казва в съобщението на прокуратурата.

Колев ще отговаря и затова, че е принудил двама автоконтрольори в сектор "Пътна полиция" в областната дирекция на МВР в Добрич да не санкционират водач на микробус за извършено пътно нарушение и да не му съставят акт или фиш.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още едно престъпление на Веселин Колев - през 2015 г. той подтикнал три вещи лица да дадат невярно заключение, а именно - да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

На Колев е наложена мярка за неотклонение "Подписка". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase