Снимка: Булфото

Прокуратурата погна ловецът на бежанци Динко Вълев от Ямбол. Срещу него е започнало разследване за подбуждане към етническа дискриминация, насилие и омраза.

Сигналът е подаден от Българския хелзинкски комитет и е заради незаконното задържане на мигранти.

Ако бъде признат за виновен, Динко от Ямбол, чието истинско име е Господин Вълев, може да получи от 1 до 4 години затвор.

"На никой не се сърдя, прокуратурата трябва да отчита дейност. Ако тези бежанци бяха минали по легален път, а не да режат мрежите, те нямаше да се срещнат с мен", каза пред Нова тв Динко.

Още по темата

"Ако днес отново ми се случи това нещо, пак ще го направя. Даже и да ме осъдят, аз съм с високо вдигната глава и ще знам за какво лежа – за България", заяви още той.

Динко сподели още, че изпитва омраза към тези хора, защото те се опитали да го убият и подчерта, че "пак бих ги натръшкал, който иска да ме съди".

"Нямам намерение да влизам в политиката, аз съм едно обикновено момче от Ямбол, уважавам Бойко Борисов, уважавам Румен Радев", каза Вълев.

За последно Динко бе задържан на българо-македонската граница с плоча за Каймакчалан. Той се беше заканил, че иска да търси Миленко Неделковски.

"Знаех го къде беше в 5 часа и затова бързах да отида там. Щях да го наплюя в лицето и щях да му кажа, че е жена", разкри тогава плановете си Динко.

На границата Вълев снима и видео, на записа граничарите няколко пъти му казват да остави телефона и да спре да снима, но Динко спори с тях и предупреждава: "Не ме барай, не ща да ме бараш. Докоснеш ли ме, ще счупя някоя ръка!"

Ловецът на мигранти пита граничарите и "дали са мъже". Чува се и предложение за сбиване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase