Снимка: Dnes.bg

Мъжете пребили зверски 93-годишната баба Дона през март, влизат в затвора, но с по-леки присъди. Причината двамата роми да се отърват от най-тежките наказания, бе че се признаха за виновни.

Единият, който вече е лежал в затвора за убийство на дядо, ще лежи 6 години зад решетките. Съучастникът му, който също се призна за виновен, ще стои 2 г. и 8 месеца в затвора.

Още по темата

Присъдите бяха обявени от Пловдивския окръжен съд в края на процеса срещу 27-годишния Антон Митев и 32-годишния му помагач Георги Лазаров.

По време на процеса жената, с която 32-годишният ром живее на семейни начала в Ръжево Конаре, бе върнала със запис откраднатите 55 лв. на баба Дона Чернева. Това бе счетено от съда за допълнително смекчаващо вината обстоятелство.

Сумата от 55 лв. фигурираше в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - оттам бяха оценили на 5 лв. цената на открадното от бандитите портмоне, а 50 лв. били парите от пенсията на баба Дона в него.

Първоначално Антон Митев отричаше изобщо да е ходил в Ръжево Конаре и в дома на пострадалата женица, а след това бе обзет от пълна амнезия, припомня "Труд".

След дълго шишалкаване и многократна смяна на версиите ромът от Дълго поле все пак си призна, че именно той е издевателствал над безпомощната старица, сядал е на гърдите й и над 2 часа я е тормозил да каже къде си крие парите от пенсията, като я душил с възглавница на устата и носа.

Баба Дона бе нападната през нощта на 8 март тази година. Тя си легнала без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал состатъка от пенсията на жената. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.
 

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Кога ще дойде на власт Българския Ердоган да арестува 3000 съдии !

51

joro

преди 4 години

bravo naciganite kato izleznat da otrepqt oshte 15 babi

50

Анонимен

преди 4 години

До Марин

Как къде - бършат з.@дници я в Англия, я в Германия.... Дреме им за баба им...На 93 е, наживяла се е, дет викат...