Снимка: Булфото

67-годишен пенсионер от варненското село Звездица получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, пише "Монитор".

Той бе осъден да заплати и глоба в размер на 100 лева за това, че на 19 януари, при контролна проверка на служители от дружество "Енерго Про", бил заловен в кражба на ток. Установено било, че от стълб за електроразпределителната мрежа висял кабел към имота на подсъдимия.

Проводникът директно се спускал от централното захранване и бил свързан с мрежата на сградата, обитавана от 67-годишния пенсионер.

Той пък признал, че е недоволен от начислена му сума за консумирана електроенергия и след като му спрели тока, сам се присъединил към преминаващата в съседство мрежа на енергийния оператор.

В съда той призна вината си и отнесе само 100 лева глоба с условната присъда. 

Коментари Напиши коментар

5

анонимен

преди 2 години

Дядото със сигурност е българин,иначе не биха го осъдили.А сега задружно да се напънем и да платим водата на "ромите",че ето заради тях ще и вдигнат цената.

4

Анонимен

преди 2 години

МЪ КЪ ШАЙ ДЯДО- Я ПИТАЙТЕ КОДЕКСА НА ТРУДА- ТОЙ СИ Е НАПРАВО МЛАД ПЕНСИОНЕР- КО НАПРАВИХА НА БАТ САЛИ ЧАСТНОТО ЕНЕРГУ- РЕШЕНИЕТО Е ДА СИ ПОЛУГРАМОТЕН ТАРИКАТ- ВИЖ СЛАВЧУ- ПЕЙ ЗА ПРАВИЛНИТЕ ХОРА И КЪСА ПОРТРЕТА НА ПРЕЗИДЕНТА.

3

Анонимен

преди 2 години

Тоя требе да е каскет - те така яха свикнали всичко общо и жени и четки за зъби и.т.н