Снимка: Reuters, архив

Синдиците в КТБ реално не събират вземанията на банката, което в допълнение с допуснатите цесии и прихващания, ще ощети вложителите, твърди съпредседателят на сдружение "Ние, гражданите" Вера Ахундова.

Още по темата

"Скоростта, с която синдиците харчат парите, огромните суми, които се плащат на юристи до 10 000 лв. на час за работа. Има много назначени хора и тези, които бяха назначени от квесторите – над 120, са със заплати между 5 000 и 12 000 лв. Означава че над 100 милиона за една година просто ще се изпарят. И от всичките загубени, ограбени пари – 6 милиарда и 200 милиона, по-малко от 2 милиарда ще се раздават, а това не е дори 30% от сумата на хората", коментира тя по БНР.

Според нея кредиторите на фалиралата КТБ реално няма да получат парите си заради начина, по който са подредени в списъка, а сдружението в момента обмисля да обжалва целия списък.

"Начинът, по който "отшиват" хора от списъка на кредиторите, поради цесиите, означава, че сега има една цел. На първото раздаване на средства, което би трябвало да бъде на 22 юни догодина, фондът за гарантиране на влоговете да си получи лелеяните 1 милиард, за които плаче премиерът и останалите няма да получат почти нищо, защото и в бъдеще не се очертава плащане на почти нищо. Това е целта, това гонят и това ще постигнат, абсолютно игнорирайки вложителите", настоя Ахундова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase