Снимка: БТА

Софийският градски съд остави в ареста 18-годишните Александър Донов и Патрик Първев, които бяха задържани за побоя над тригодишния Христо в столичния квартал "Зона Б19".

На двамата са повдигнати обвинения за опит за убийство на малолетен.

Още по темата
Побоят над детето е бил нанесен в апартамента, в който Александър Донов се е грижил за него, докато майка му отсъства. Христо е настанен в "Пирогов" с множество наранявания и до днес беше в кома.

Защитата на Александър Донов оспори пред съда повдигнатите обвинения като заяви, че няма доказателства задържаните да са искали умишлено да убият Христо. Адвокатът допълни, че нанесените на детето травми представляват само средна телесна повреда.

Защитата на Патрик Първев пък не оспори доказателствата по делото, но заяви, че неговата вина в случая е значително по-малка. Адвокатите и на двамата задържани настояха пред съда клиентите им да бъдат пуснати от ареста.

По време на заседанието стана известно, че според вещите лица по делото, тригодишният Христо е бил малтретиран в продължение на дни преди да се стигне до инцидента, след който той изпадна в кома. Според заключението на лекарите, ако на детето не е била оказана спешна медицинска помощ, със сигурност то е щяло да почине.

Дни преди инцидента обвиняемите са направили и снимки на Христо, на които е личало, че той е бил посинен, включително и по лицето. Съдебният състав отбеляза, че според данните по делото задържаните очевидно са малтретирали тригодишното дете "редовно и дори с удоволствие".

Днешното решение на Градския съд може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

Коментари Напиши коментар

53

Az

преди 6 години

Обаче единият от младежите верно прилича на момчето от снимката след убийството на Георги в Борисовата....

52

keles

преди 6 години

СМЪРТ, СМЪРТ, СМЪРТ!!!

51

ьь

преди 6 години

видехме ги, да ги пускат!