Снимка: Булфото

Тримата охранители Цветан Маринов, Ангел Николов и Красимир Димитров, обвинени в убийството на 52-годишния Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение и останаха доброволно зад решетките.

Още по темата

Юристи и близки до разследването смятат, че младите гардове, които са на 19, 22 и 25 години, се страхуват от свободата и от евентуална саморазправа и се чувстват сигурни в ареста.

Миналата седмица състав на Варненския окръжен съд остави гардовете в ареста с постоянни мерки за неотклонение.

Тепърва предстои да бъде прецизирана вината на всеки един от тях и да им бъдат повдигнати обвинения.
Още в самото начало Красимир е заявил готовност за пълно съдействие на разследващите, като обяснил, че скоро се е сгодил.

Работното обвинение срещу тримата е за убийство в съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Законът квалифицира това като тежко умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

52-годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост и пребит до смърт на 14 март в района на големия търговски център във Варна.

За магистратите бе безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да се укрият или да извършат други престъпления.

Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Друг пострадал от охранителите във варненския мол разказа, че е бил бит "на смени" в продължение на 40 минути.

Има и медицинско за мозъчно сътресение, синини и други наранявания след побоя.

Той разказа, че като дошли полицаите, започнали да се здрависват и прегръщат с биячите му като стари приятели.

Охранителите пък го заплашили, че каквито и жалби или оплаквания да направи, те ще го намерят и ще го набият.

Автор: Лиляна Трънкова, Информационна агенция "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase