Герго Герков. Снимка: Булфото, архив

Кметът на Видин Герго Гергов, който е с три повдигнати обвинения за извършени престъпления, оттегли жалбата си в Административния съд срещу приложената му мярка от прокуратурата и ДАНС "задържане за срок от 24 часа".

Още по темата
Това обяви Гергов на днешното заседание в Административен съд Видин на дело, образувано по негова жалба, цитиран от БТА.

Според него действията на служителите на прокуратурата и ДАНС са били правилни, като така ще се създаде възможност за изясняване на истината.

На 1 август Гергов внесе жалба против издадената заповед за неговото задържане от служител на Териториалната служба на ДАНС.

Кметът на Видин Герго Гергов бе задържан на 31 юли при специализирана операция на новосъздаденото звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС.

Прокуратурата го привлече като обвиняем по общо три обвинения и му бе наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 30 000 лева.

Наложена му е и забрана за напускане на страната без разрешение на прокурор.

По-късно мярката парична гаранция от 30 000 лева е намалена на 10 000 лева, уточни Гергов.

На 14 август в Окръжен съд-Видин ще се гледа делото срещу кмета на града за отстраняването му от длъжност. Това е второ заседание на Окръжен съд Видин след като на първото Гергов не се яви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase