Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Добрич задържа 42-годишен българин, издирван от съдебните власти в Италия, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.

Димитър Г.Т. е обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена от съда във Витербо.

Българският гражданин е издирван по обвинение за престъпно сдружаване, което е имало за цел продажбата на незаконно придобити автомобили, както и фалшифициране на документи.

Според Европейската заповед деянията са умишлени и са извършени през периода август 2011-септември 2012 година във Витербо и на други места. В престъпната група са участвали две и повече лица, сговорили се предварително. Деянията освен по италианския са наказуеми и по българския Наказателен кодекс, посочват от съда.

Задържаният в днешното заседание не даде съгласие доброволно да бъде предаден на италианските съдебни власти и в последната си дума каза, че става въпрос за голямо недоразумение, посочи говорителят на съда Кремена Капралова.

Окръжният съд ще решава на 29 октомври дали българинът да бъде екстрадиран. Определението за задържането под стража може да бъде обжалвано в срок от 15 дни.

Коментари Напиши коментар

1

freax

преди 9 години

Е бива ли такова нещо, точно преди Димитровден.