Административният съд ще опредили до месец съдбата на полк. Георги Райков. Снимка: БТА

Административният съд в София ще се произнесе до месец дали да върне на работа в Националната служба за охрана /НСО/ полк. Георги Райков.

Райков обжалва уволнението си от НСО, след като беше изгонен от службата заради инцидента с почетния председател на ДПС Ахмед Доган през януари, когато по време на националната конференция на движението 25-годишният Октай Енимехмедов го заплаши с пистолет.

Още по темата
Двама служители на НСО са потвърдили пред съда днес тезата на Райков, че е поискал по-сериозна охрана за националната конференция на ДПС, каза адвокатът на Райков - Емануил Йорданов, цитиран от БТА.

Самият Райков посочи, че тогавашният зам.-директор на службата, който сега я оглавява, Тодор Коджейков също е бил запознат с искането за повече охрана, но само устно. По думите на Райков Коджейков е бил на мнението, че не е нужно засилване на охраната.

След нападението над Ахмед Доган ген. Тодор Коджейков заяви, че заради инцидента двама души губят работа – шефът на авангарда полк. Райков, който е отговарял за охраната на събитието, и шефът на личната охната на Доган. Други шестима гардове получиха дисциплинарни наказания.

Още тогава полк. Георги Райков отрече обвиненията за пропуск в охраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase