Снимка: TV+

Почти всички служители на TV+ са били разпитани тази сутрин в Столичната дирекция на вътрешните работи, предаде БНТ. Те са дали показания като свидетели по разследване за двойно счетоводство в медията.

В късния следобед на 9 януари служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР направиха щателна проверка на място в централата на частната телевизия.

Още по темата

През месец декември е подаден сигнал  в СДВР в сектор „Икономическа полиция” за извършващо се данъчно престъпление в дружеството. Сигналът е подаден от бивш служител в дружеството "БГ Сат", което е и собственик на телевизията.

След извършена проверка от СДВР материалите са докладвани на прокурор.

Всеки един от служителите на TV+ е трябвало да каже каква заплата получава по банков път, върху каква сума се разписва по ведомост, получава ли пари на ръка и дали е станал свидетел на нещо нередно.

Журналистът от частната телевизия Иван Такев допусна, че зад случващото стои икономическа атака. "Може би "кучето е заровено там, че миналият петък Булсатком получи официален сертификат за четвърти GSM оператор, което вече наистина сигурно притеснява някой на телекомуникационния пазар", заяви той.

"Някой се е заблудил, че тази телевизия има нещо общо с Булсатком!", допълни още Такев.

Повечето от разпитаните недоволстваха, че са давали показания не индивидуално, а в група от по двама или трима души. Според тях, това би могло да въздейства върху показанията им. Други пък смятаха, че разпитите им губят времето.

"Ние си работим легално и нашият резултат се вижда на екрана. Работата на оператори и репортери е най-публичната работа от всички. Каквото има да се оправят с финансистите, а не с нас!", заяви операторът на TV+ Димитър Златков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase