Снимка: БГНЕС

Започнаха започнаха снимките на нов български сериал в Мелник. Той ще разказва истории за виното и за човешките взаимоотношения. Сред участващите актьори са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Герасим Георгиев – Геро, Кристина Верославова, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Димитър Селенски, Дария Митушева и много други. Екипът е избрал местна винарна за своя основна снимачна площадка.

Това е прекрасно място в прекрасен район, който е уникален с това, което предлага на държавата ни като условия за развитие на този бизнес, каза на пресконференция режисьорът Виктор Божинов. Той разказа, че екипът е обиколил много места в подготовка на сценария, а най-силно впечатление им е направило това, че виното е пряко отражение на философията, енергията и хората, които го правят.

Самата история се завърта около млад мъж, който се завръща от чужбина с идеята това завръщане да е за кратко. Винарната, с която е свързано семейството му, обаче го среща с различни хора, зараждат се и нови емоции.

Историята е и за откриването на света на виното, за откриването и оценяването на нюансите, разликите, и във виното, и в живота. Събитията в продукцията се развиват на фона на красивите гледки на Мелнишкия район. Климатът тук дава гледки, които са типични за Южна Франция, за Италия, Испания, което е лесно да се свърже с виното, каза за БТА продуцентът Надежда Цветкова.

Мястото е прекрасно, все едно е създадено за филм, каза пред БТА собственикът на семейната изба Любка Зикатанова. Именно тази винарна в следващите седмици ще се преобрази и в снимачна площадка. Изборът на мястото се дължи и на аурата, която има района, на винената му история, природните дадености и различни забележителности, посочи Зикатанова.

До известна степен историята на семейството е подобна на сюжета на филма. Собственикът Никола Зикатанов е роден в семейство с повече от двестагодишна история в лозарството и винарството. Заедно със съпругата си Любка решават да се посветят на традицията и създават лозе и винарна. Дейността им продължава и тяхната дъщеря Милица.

По думите на Любка Зикатанова районът на Мелник заслужава внимание заради чистата храна, хубавите хотели и красивите гледки. Екипът на филма също се надява продукцията да предизвика интерес и да направи слънчевия край популярен като дестинация.

"Наблягаме на една наистина добра история, знаем, че, за да има увлекателна история, тя трябва да стъпва на съдбите на героите вътре, така че ако тази наша история привлече туристи, почитатели на виното, ние бихме много благодарни, защото това ще е една оценка на нашата работа извън това, което нас ни интересува - телевизионния успех, за нас е по-важно това, да стигнем до сърцата на хората по някакъв начин", каза Виктор Божинов.

Сериалът е продукция на БНТ и е с работното заглавие "Вина". Очаква се да бъде на екран през октомври.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.