Тази неделя, 13 март, от 09:30 часа, в различното здравно предаване "Линия "Здраве" по Bulgaria ON AIR зрителите ще научат какво е значението на профилактиката и ранното диагностициране като елемент от цялостната лечебна практика и като най-ефективна форма на превенция на човешкото здраве и съхранение на живота.

Специален гост по темата в студиото ще бъде доц. д-р Желязко Арабаджиев, председател на Българско Научно дружество по Имуноонкология, който ще разкрие повече за културата на профилактика на българина, каква е ролята на имунитета в общия здравословен статус, значението на превенцията и съвременните методи за ранна диагностика и последващо лечение на онкологичните заболявания.

"В световен мащаб населението затлъстява и именно това е причина за настъпването на различни хронични заболявания, сред които и злокачествените такива", споделя д-р Арабаджиев. Към рисковите фактори, които водят до развиването на онкологично заболяване, специалистът допълва още замърсения въздух, различни добавки, съдържащи се в храните, които приемаме, стрес, липса на двигателна активност, тютюнопушене, консумация на алкохол и още вредни фактори на средата.

Заедно с водещата Яна Данаилова, специалистът ще коментира темата за ролята на храната и житейските ни навици при възникването и развитието на онкологични заболявания, както и какви стъпки можем да предприемем за понижаване риска от тежко заболяване.

Всичко това и още – не пропускайте тази неделя, 13 март, от 09:30 часа, в предаването „Линия „Здраве“ по Bulgaria ON AIR с водещ Яна Данаилова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase