Съвсем скоро забележителният цигулар и виолист Йосиф Радионов отпразнува своя 70-годишен юбилей. По този повод документалната поредица "Умно село" тази неделя, 3 октомври, от 19:30 часа, се завръща за нов, изпълнен с вдъхновение, изкуство и култура сезон в ефира на Bulgaria ON AIR с епизод, в чиято главна роля застава именно самият Йоско, както всички наричат големия виртуоз.

Завършил Музикалната Академия в звездния випуск на Минчо Минчев, той е от онова поколение виртуози на инструмента, за което е характерна и широката музикална и всякаква култура, и любопитството към света, и несекващото желание да се опитват нови и нови неща.

Името му отдавна е записано в Златната Алея на музиката и в сърцата на десетките му ученици – преуспели музиканти по световните сцени. Ала неговата обаятелна и нестандартна личност, буквално пръскаща светлина, е допълнителното изкушение за камерата на поредицата "Умно село". За да стане той нейното следващо лице...

"Три са факторите – талант, голяма доза труд и не по-малко късмет. Защото човек може да бъде много подготвен, но да няма възможността да се възползва от добри условия, където да се развие и да го чуят“, споделя наблюденията си за пътя към успеха в музикалното поприще големия виртуоз. 

Не пропускайте първия за новия тв сезон епизод от документалната поредица "Умно село" със забележителния виртуоз Йосиф Радионов – на 3 октомври, от 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 

 

Коментари Напиши коментар