Снимка: Bulgaria ON AIR

С филм от поредицата "Умно село" се сбогуваме с последната аристократична дама на българския театър

"Гергана в контражур" е изящен портрет на последните години от живота на една изящна актриса

Тези дни ни напусна Гергана Кофарджиева – може би последната аристократка на българската сцена.  Документалната поредица "Умно село" пази паметта за нея в епизода "Гергана в контражур", който Bulgaria ON AIR ще излъчи в знак на почит към актрисата на 14 февруари, от 19.30 часа.

"Най-много ме привлече тази възможност, че мога да се скрия зад някакъв образ, да бъда различна, да бъда друга, да не съм аз. И тогава имах свобода", споделя пред камерата на поредицата Гергана.

Филмът заснема Димитър Сарджев – неин близък приятел и режисьор на спектакъла "Портрет на една мадона", поставен специално за нея в театър "Сфумато".

Части от спектакъла, интимна изповед на  Гергана Кофарджиева за личния й живот със съпруга й Любен Гройс – друга звезда на театралния небосклон, отишла си твърде рано; една последна разходка из Пловдив – градът на нейната младост и на любовта й – всичко това не пропускайте тази неделя, от 19:30 часа, в епизода „Гергана в контражур” от поредицата "Умно село", по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase