Снимка: Bulgaria ON AIR

Гледната точка на Никита Михалков за "сталинизма" идва с "Изпепелени от слънцето". Драмата от 1994 г. му носи "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

Сюжетът ни връща към 1936 година: Идиличното лято на героя на революцията полковник Котов е смутено от появата на братовчед му Дмитри от Москва. Гостенинът успява да омае жените в къщата - младата съпруга на полковника и  6-годишната им дъщеря Надя. 

Дмитри притежава чар и с интересните си игри и уменията си по пиано се сдобива със симпатиите им. Котов обаче не може да бъде заблуден толкова лесно: след репресията на Сталин, Дмитри получава тайни обаждания посред нощ и Котов знае, че зад тях се крият тайни...

Михалков проследява сложността на времето: Подлост има и от двете страни. Държавната машина е разперила силите си и се намесва върху съдбите на персонажите.

В ролите ще видим Никита Михалков, Олег Меншиков, Вячеслав Тихонов, Ингеборга Дапкунайте. Гледайте "Изпепелени от слънцето" на 17 март от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Коментари Напиши коментар

10

Распутин

преди 4 месеца

Пич, както казах предпочитам Доктор Живаго,,класическия,, Но никъде не помня да съм казал ,че е Руски непременно! Така ,че Айде да четем по внимателно а?

9

Анонимен

преди 4 месеца

Да охарактеризираш този филм със "Смут в семейната идилия" си е меко казано неинтелигентно...

8

Анонимен

преди 4 месеца

Баси кой гледа руско кино бе ?