Снимка: Bulgaria ON AIR

Лицемерието в църквата разкрива режисьорът Гийом Никлу в "Монахинята". Филмът е вдъхновен от известния роман на френския философ Дени Дидро.

Историята е на Сюзан Симонен, приела съдбата си да бъде монахиня, заради своите родители, но не и следваща собствените си желания.

А затворена зад стените на манастира монахинята не я чака само упование в Господ. Скандалните разкрития датират от 1760 г. Мемоарите на Симонен разлистват притаени страсти, грозни отношения между нея и други монахини, тънали в забрава дълги години. Всяко желание за справедливост е било строго наказано и прието за непокорство.

Книгата на Дидро не се приема приветливо и дълго време е била отхвърляна и цензурирана. Все пак в киното тя привлича погледа още на Жак Ривет, който я екранизира  през 1966 г.

Проектът Никлу завършва през 2012 г., а ролите поверява на Изабел Юпер, Полит Етиен, Луиз Бургоан, Мартина Гедек, Жил Коен и др.

Гледайте "Монахинята" на 16 март от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 4 месеца

Да няма една реклама по телевизията им. Да няма една рекламна снимка по сайтовете им.

2

Анонимен

преди 4 месеца

90-те години гледах екранизацията за TV 1000 , много добра, но трудно следях диалозите, защото звукът беше изключен, че да не събудя нашите ;)
После един съученик ми каза , че разговорите били от рода : Я,я шнеле, шнеле,... О вунда ба. Дас ист ...

1

УМЕН

преди 4 месеца

Не бих гледал тази телевизия!