Снимка: архив, Булфото

В събота ще си говорим за Хачо Бояджиев, за човека-телевизия, за този легендарен бонвиван, който е роден на една дата с любимия си Фелини. Волята му бе закон в телевизията. Смятат го за шоумен, въпреки че с шоу се е занимавал най-малко. Твърдял, че е по-силен в театъра.

Щял да стане инженер или хирург, ако не го късат навремето на кандидатстудентски изпити.  Животът му е низ от случайности, сблъсък на невероятни истории, смесица на реално и фантастично.

Противно на всеобщата мълва той не е арменец, а половин унгарец. За Хачо ще си говорим с Весела Сапунджиева, жената, която той обичаше, която живя с него и остана до него, до последния му дъх. 

Гледайте ни от 10.30 часа по Bulgaria ON AIR.

 


 

Коментари Напиши коментар

10

читател

преди 3 години

Аман от клакьори.А бе вие забравихте ли каква телевизия имаше при соца?Всичко одобрено само и единствено от идеологическия отдел на ЦК на БКП.И филми като "На всеки километър", останалите он СССР, и диалози с предизвестен край.Пропаганда до дупка, в която плуваха ловките шмеки като този.Слава на БКП!

9

пак крайности

преди 3 години

До ТотоАко всички агенти на ДС бяха като него,днес България щеше да е друга!

8

Колега

преди 3 години

Беше страхотен организатор на терен.Техническата част оставяше на екипа.Бяхме едни и същи хора.Който не го познаваше отблизо ,му приписваше какво ли не ,което не беше истина.И имаше точна преценка за хората.Професионалист! След него всичко тръгна надолу,особенно със ,,женското царство",,.Сменил съм всички директори от Леда Милева /1968/ до днес.Какъвто и да е бил -беше 1.