Снимка: bgonair.bg

Видео 07.09.2018

Спомени за писателя дисидент: Кой уби Георги Марков?

Тази неделя в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" гостува блатовчедът на писателя дисидент Георги Марков – Любен Марков.

На 7 септември се навършиха 40 от покушението на моста Ватерло в Лондон, когато журналистът беше прободен със смъртоносен чадър. 4 дни по-късно умира в лондонска болница.

Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина.

"Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя. Според него по онова време в посолството в Лондон са работили много познати личности, включително синът на Мирчо Спасов.

"Физическият  убиец е Франческо Голино, но не знам къде е той сега, никой не го търси", допълва Любен Марков.

Преди няколко години немски продуцент прави филм за Георги Марков и в него има 7 минути интервю с Голино. т.нар. Пикадили. Любен Марков разполага с цялото 47-минутно интервю с италианеца и е готов да го предостави за излъчване.

"Нека хората разберат кой е Франческо Голино, той е крит много дълги години", допълва гостът.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 9 месеца

Казват че английските служби са намесени,след като им става известно, че Георги Марков останал разочарован от Свободния свят и е планирал да се върне в България.
Ама кое е истина,кое не е?...
За пред света набедиха българските чобани,така както Щатите през 2001,набедиха ония нещастен арабски козар за гениалният план с приземяването на самолети по небостъргачи.

103

Анонимен

преди 9 месеца

"светлият лъч" не беше ли един от придворните на Живковият режим!
Придворен които се отрече от ръката която го "хранеше"

102

Ot London

преди 9 месеца

Слава Богу че са останали малко свестни хора като този от коментар 5.
Всичко останало е сбирщина от умопомрачени пубери с промити мозъци от техните некадърни родители учещи ги на мазохизъм в този кошмар наречен държава.