Снимка: bgonair.bg

Видео 07.09.2018

Спомени за писателя дисидент: Кой уби Георги Марков?

Тази неделя в семейното предаване на телевизия Bulgaria ON AIR "Фамилно" гостува блатовчедът на писателя дисидент Георги Марков – Любен Марков.

На 7 септември се навършиха 40 от покушението на моста Ватерло в Лондон, когато журналистът беше прободен със смъртоносен чадър. 4 дни по-късно умира в лондонска болница.

Според Любен Марков напоследък служители на Държавна сигурност упорито се опитват да лансират тезата, че самият Георги Марков е бил от ДС и именно затова е могъл да замине за чужбина.

"Държавна сигурност стои зад убийството, възложител е Българската комунистическа партия и никой не смее да го каже", заявява братовчедът на писателя. Според него по онова време в посолството в Лондон са работили много познати личности, включително синът на Мирчо Спасов.

"Физическият  убиец е Франческо Голино, но не знам къде е той сега, никой не го търси", допълва Любен Марков.

Преди няколко години немски продуцент прави филм за Георги Марков и в него има 7 минути интервю с Голино. т.нар. Пикадили. Любен Марков разполага с цялото 47-минутно интервю с италианеца и е готов да го предостави за излъчване.

"Нека хората разберат кой е Франческо Голино, той е крит много дълги години", допълва гостът.

"Фамилно" започва в 10.30 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

104

Анонимен

преди 10 месеца

Казват че английските служби са намесени,след като им става известно, че Георги Марков останал разочарован от Свободния свят и е планирал да се върне в България.
Ама кое е истина,кое не е?...
За пред света набедиха българските чобани,така както Щатите през 2001,набедиха ония нещастен арабски козар за гениалният план с приземяването на самолети по небостъргачи.

103

Анонимен

преди 10 месеца

"светлият лъч" не беше ли един от придворните на Живковият режим!
Придворен които се отрече от ръката която го "хранеше"

102

Ot London

преди 10 месеца

Слава Богу че са останали малко свестни хора като този от коментар 5.
Всичко останало е сбирщина от умопомрачени пубери с промити мозъци от техните некадърни родители учещи ги на мазохизъм в този кошмар наречен държава.