Снимка: Bulgaria ON AIR

Млада бразилка, изпреварила времето си, влиза в борба за спаведливост срещу робството в страната си в новата драматична теленовела “Жоакина, доня Революция”.

Сюжетът ни среща с Жоакина (Андреа Хорта) - родена през XIX век и е дъщеря на революционера Тирадантес (Тиаго Лачерда). Тя е млада жена, която носи в кръвта си желанието за свобода в Бразилия. Като дете Жоакина става свидетел на смърта на баща си, борещ се за независимостта на хората в страната, предаден от своята дясна ръка - Рубиао (Матеуш Солано).

След този тежък момент в живота й е отведена в Португалия, където е отгледана под името Роза от революционен симпатизант.

Години по-късно младата революционерка се завръща обратно в Рио, за да завари безчестия и робство в родната си страна. Политическата ситуация провокира завладяващ гняв в сърцето на Жоакина и бурно желание за независимост, наследено от баща й.

Там тя се запознава и с Хавиер (Бруно Ферари) – богат студент по медицина, с таен стремеж към революцията. Заедно, Жоакина и Хавиер откриват обща жажда за свобода, която с времето разпалва една неподправена любов.

Премеждията на Жоакина не спират дотук, тъй като пътят й бива отново пресечен от предателя на баща й – Рубиао... Той настоява да се ожени за нея, без да знае, че именно тя е дъщерята на покойния Тирадантес...

Ролите са поверени на Андреа Хорта, Матеуш Солано, Наталия Дил, Бруно Ферари.

Гледайте "Жакина, доня Революция" от 11 ноември всеки уикенд от 14.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase