Снимка: Bulgaria ON AIR

Борбата с престъпността в Русия е безмилостно жестока. В пети сезон на криминалната поредица "Полицейски войни" дейстивето поднася само нови неприятности на главния герой Шилов.

В края на пети сезон е арестуван неговият сътрудник Олег Воловец. Подхвърлени са наркотици - в сейфа му е открит хероин и всичко това води единствено до съмнението, че нещата са нагласени. Но разследването се насочва и към други негови подчинени. На кого служи това изфабрикувано обвинение? Тепърва трябва да бъде разплетен сложният възел. 

На 14 юни пък стартира и шести сезон на сериала. В новите серии, следователите от отдел "Убийства" на милицията в Петербург продължават да се борят не само с най-големите престъпници на града, но и с врага отвътре, корумпираните ченгета. 

Те се оказват и по-голямата злина от закоравелите представители на подземния свят. Шести сезон носи и промени в личния живот на Шилов. Легендата в милицията научава, че има дъщеря на име Женя и ще трябва да се погрижи и за нея. Полицаят приема новината с възторг, но все пак той не изоставя и професионалните си ангажименти.

В основата на сюжета на шести сезон са залегнали действителни случаи. Ето какво споделя сценариста Максим Есаулов: "През половината си живот съм работил в милицията. Нямаше нужда да "си смуча сюжета от пръстите". Все пак съм го видял със собствените си очи. Всекидневната оперативна работа те сблъсква с такива сюжети, на които би завидял и самия Тарантино.

За нас работата в милицията беше сбъднатата ни детска мечта за приключения. Сега ни убеждават, че няма оперативни служители като Шилов и неговите колеги, но аз описах  персонажите като хората, с които съм работил дълги години. Ние бяхме и сме такива!

Есаулов споделя още, че за него в киното може и трябва да има художествена измислица, но взимайки предвид и правилото, че всичко разказано може да се случи.

Звездата на сериала Александър Устюгов споделя, че докато се снима в шести сезон не учи наизуст репликите, а само прочита сценария на епизода, които предстои да се снима.

"Паметта ми за текстове е много краткосрочна. Уча репликите преди снимките и веднага след "Стоп!" и "Заснето!" ги забравям. И ако трябва нещо да се презаснеме, борбата ми с бумагите започва отново. Опитвам се да не помня ненужно количество информация. Понякога има текстове по 60 страници и ако трябва да помня и пазя всичко в главата си, ще настане пълна каша. Имам една такава... оперативна памет".

Героят му Шилов вече има много години стаж в отдела и името му в шести сезон се е превърнало в легенда, както в средата на своите служители, така и сред най-големите му врагове - престъпниците. На Шилов и компания им предстои нови битки с бандитите.  На любовния фронт при Шилов всичко е нормално. Предстои му да оправи отношенията си с бившата жена, чиято ревност дори става причина за покушение над Шилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase