Снимка: Bulgaria ON AIR

Ако сме свикнали да гледаме как ченгета се справя с престъпниците, то в сериала "Полицейски войни" бойното поле се пренася и в самото управление. Сюжетът ни среща с началник на отдел "Криминални разследвания" Роман Шилов, който освен с престъпници, е по следите и някои от колегите си.

Поредицата е една от най-успешните телевизионни проекти в Русия и има 10 заснети сезона. На режисьорския стол сядат Павел Мальков, Егор Абросимов, Алан Дзоциев, Сергей Раевски, Денис Скворцов и др., които тръгват по следите на престъпни групировки, вилнеещи из страната.

Още по темата

Тъмни коридори, занемарени жилищни блокове и изоставени сгради събират тайните на мнозина. Именно в подобни обекти се развива действието и допринася за автентичната атмосфера на поредицата.

Режисьорите няма да изненадат с факта, че полицаите пренебрегват личния си живот, заради професионалните ангажименти, но не са спестени за зрителите емоциите, които ги измъчват, гневят или обратното – ги карат да се чувстват щастливи.

На прицел в сериала са не толкова мафиотските групировки, колкото системата, разяждана отвътре, недаваща надежда, че ситуацията ще се промени.

Безскрупулността, арогантността и жестокостта са толерирани, а корупцията води до най-високите етажи на властта.

Главната роля е поверена на Александр Устюгов, роден в Казахстан. Освен на малкия екран, той има голям опит в театъра и киното. Александр за малко да стане инженер. Дори е учил в такова учебно заведение, докато през 1999 г. не е приет във Висше театрално училище.

Освен като актьор, на сцената той има и опит в режисурата. Също така е любител фотограф и мотоциклетист.
Първата му роля в киното е на килър в сериала "Кодекс на честта". Следват други участия, като през 2004 г. приема главната роля на следователя Роман Шилов. В първия сезон, героят му е въвлечен в сложни и объркани схеми, в които участват престъпни босове, корумпирани полицаи, прикриващи деянията си зад пагоните. Тогава героят му среща и любовта.

Именно първи сезон на "Полицейски войни" може да гледаме от 11 май от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase