Снимка: Reuters, архив

Звездата на сериала "Модерно семейство" София Вергара остава за пети пореден път най-добре платената телевизионна актриса в света с 43 милиона долара, спечелени миналата година, съобщиха АФП и БТА, позовавайки се на сп. "Форбс".

Приходите на актрисата обаче са не толкова от ролята в комедийния сериал, макар и той да я направи една от най-популярните звезди в света, а от рекламни договори, например за марките "Head & Shoulders" и "Cover girl".

Кейли Куоко от сериала "Теория за Големия взрив" е на второ място в класацията за най-добре платените телевизионни актриси в света с 24,5 милиона долара приходи. Миналата година тя поделяше първото място със София Вергара, а сега е спечелила почти два пъти по-малко от нея. Кейли Куоко има най-изгодния телевизионен договор сред актрисите - тя получава по 1 милион долара за епизод. Това обаче може да се промени догодина, ако наистина предстоящият 10-и сезон на сериала "Теория за Големия взрив" се окаже последен, както се говори.

Минди Кейлинг се изкачи от осмо на трето място в класацията с 15 милиона долара приходи до юни тази година. Четвърто място си поделят Елън Помпео ("Анатомията на Грей") и Маришка Харгитай ("Закон и ред: Специални разследвания") с приходи от по 14,5 милиона долара. След тях са Кери Уошингтън ("Скандал") с 13,5 милиона долара и Стана Катик ("Касъл") с 12 милиона долара.

Следва боливудската звезда Приянка Чопра, която попада за първи път в класацията с приходи от 11 милиона долара благодарение на сериала "Куантико".

Джулиана Маргулис е девета с 10,5 милиона долара. На десето място е Джули Боуен от "Модерно семейство".

Петнайсетте най-добре платени телевизионни актриси са спечелили общо 208,5 милиона долара от юни 2015 г. до юни 2016 г. - с 43,5 милиона долара повече, отколкото за предишния период.

В киното 10-те най-добре платени актриси в света са спечели колективно 205 милиона долара за 12-те предишни месеца, като начело на класацията е Дженифър Лорънс (46 милиона долара).

Класацията на най-добре платените телевизионни актьори ще бъде обявена от сп. "Форбс" следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase