Рафи. Снимка: Булфото

Той стана известен като победител в X Factor . Срещнахме Рафи Богосян по време на представянето на втория сезон на предаването. Сред присъстващите бе и дясната ръка на създателя на шоуто Саймън Коул – продуцентът Джордж Левендис. Той именно сподели, че Коул заплашил Рафи по време на тяхната среща в Лондон, че ако не стане достатъчно успешен, може да пострада. Е, Рафи явно е покрил критериите на продуцентите. Ето какво сподели и самият Рафи пред Dnes.bg.

Как се чувстваш „от другата страна“ на предаването?

Толкова забавно е колкото и преди. Сега ми е интересно да прозра какво са виждали другите хора, докато ние сме били на сцената. Виждам точно това, което си мислих. Когато сме на сцената и сме се надявали хората да се забавляват, те наистина са го правили. Чакам да дойдат лайфовете, за да видя финалната дванайстка. Ние всъщност бяхме 13 изпълнители, но по изключение.

Кой бе най-трудният ти момент, когато беше участник в предаването?

Най-трудният момент винаги е, когато един изпълнител няма глас или е болен. И на мен ми се случи това, така че пожелавам на новите изпълнители много да се пазят. Гласът е нещо много важно и това може да се окаже фатално.

Защо реши да участваш в подобно предаване?

Видях рекламата и реших да се пробвам. После се разколебах, но съучениците ми бяха на друго мнение и ме закараха на прослушването и така останах докрая.

Какви са качествата, които притежава победителят?

Най-важно е поведението му на сцената. Там той трябва да се чувства като у дома си – все едно е в леглото си и си хапва, да бъде абсолютно спокоен. Тогава ще може да се развихри и ако има и малко притеснение, това може да се окаже голяма спънка.

Как променя X Factor ?

Променя с това, че след три месеца ставаш съвсем различен човек, познат от почти цяла България. През вечер си в ефир и си познато лице. Това оказва напрежение. Ако не успееш да се справиш с тази отговорност, която буквално се изсипва върху теб, ще стане лошо. Има и много фенове с желания за снимки и фотографи. Талантите трябва да се пазят, да не показват лошите си навици, защото малките много копират. Те взимат новите изпълнители като еталон за подражание и е много добре, ако новите лица дават добър пример на малките.

Ти как се справяш с феновете?

Седя понякога с часове и раздавам автографи. Случва се да имам онцерт от час, а после два часа да раздавам автографи, но няма начин. Не ми тежи. Иначе в личен план предаването не ме е променило. Приятелите ми са същите плюс някои нови. Всичко си е както преди, просто вече името ми е малко по-известно.

Днес е концертът на Роджър Уотърс у нас. Ще го гледаш ли?

Не, защото и аз имам участие, но много ме е яд. Тъй като знам, че ще е страхотно шоу. Приятели, които ще бъдат там, са ми обещали да ме дразнят, като ми пускат смс-и.

Казваш, че известните хора доста влияят на младите. Ти зад какви социални кампании би застанал?

Когато искам да изявя гражданската си позиция, го правя. Не се крия и не съм извън нещата. Обичам да съм на мястото на събитията, не обичам посредствените хора. Когато стоиш зад някаква кауза, трябва да я подкрепяш или изобщо да не се занимаваш. Усетиш ли, че нещо не е правилно, трябва да се опиташ да го промениш. Моята кауза е да правя музика. В момента хората се нуждаят от нещо, което да ги разведрява и да прави живота им малко по-хубав. Музиката, която излиза у нас през последните две години, кара хората да се усмихват. Малките започват да слушат повече българска музика и каузата на всички български изпълнители е именно да накараме тях да ни харесват все повече, защото музиката, която идва и ни залива отвън, е много добра и трябва да се конкурираме с нея. Няма как да я достигнем, но може да се борим и да правим хубава българска музика, която да остава с времето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase