Снимка: БГНЕС/EPA

Американската стрийминг платформа Netflix започва кампания срещу споделянето на пароли за акаунтите, съобщава специализираното технологично издание "Върдж".

Кампанията обхваща САЩ и още над 100 държави, допълва в. "Гардиън", като потребителите биват уведомявани, че не могат да споделят акаунтите си безплатно извън собственото си домакинство.

Netflix посочва, че е започнала да изпраща предупредителни имейли срещу споделянето на акаунти до потребителите в 103 държави и територии, сред които са САЩ, Великобритания, Франция Германия, Австралия, Сингапур, Мексико и Бразилия.
   
В имейлите се предупреждава, че акаунт за платформата може да се използва само в рамките на едно домакинство. Ако искат да добавят клиент извън домовете си, потребителите могат да платят допълнителна такса, която за САЩ е 8 долара месечно.   

Миналата година компанията обяви, че ще ограничи споделянето на пароли и изпробва различни подходи на някои пазари.

Според оценки на платформата над 100 милиона домакинства са предоставили паролите си на приятели и роднини извън домовете им. Към края на март Netflix е имал общо 232,5 милиона абоната в света.

Съгласно новата политика членовете на едно домакинство могат да продължат да споделят акаунтите си в Netflix и да ги използват на различни устройства, когато пътуват. Netflix пуска имейли срещу споделянето на пароли./БТА

 

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 дни

Аз отказах изобщо филмите. Последните 50 ги гледах донякъде. Това "забавление" за мен умря. Музика пък не слушам от години. А телевизия... дори нямам телевизор. Последния го подарих много отдавна на едни възрастни хора да му се радват.

14

Сахар

преди 6 дни

Ако балдъзата спре да го плаща, спирам да го ползвам...

13

Анонимен

преди 6 дни

Ами да, но ако имаш абонамент, но си на почивка или на работа и го ползваш това едва ли е споделяне. В Англия е бума на Булсатком чиниите, но хората си ползват и акаунта да гледат на работа.