Снимка: Pixabay
Хакерите, които стоят зад мащабна кибератака, засегнала стотици компании, късно снощи поискаха $70 млн. откуп, за да възстановят данните. Това сочи пост в сайт в т.нар. тъмна мрежа, предаде Ройтерс.
 
Искането е публикувано в сайт, обичайно използван от бандата за кибепрестъпления REvil, свързана с Русия група, която се смята за една от най-профилираните в изнудването онлайн.
Още по темата
 
Според Алaн Лиска от компанията за киберсигурност „Recorded Future“ съобщението почти сигурно е от ръководството на РЕвил.
 
Атаката беше извършена в петък с цел откуп и е сред най-сериозните в серията от кибернападения.
 
Бандата е проникнала в Kaseya, базирана в Маями IT фирма, и използвала техния достъп до клиенти, след което предизвикала верижна реакция, блокирайки компютри на стотици компании в целия свят.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 месеца

До Николай 2 - общото е че не можеш да осмиваш една нация а после да ревеш като девойка за "внимание". Освен това ФАЩ от много години практикува същите методи на международен шпионаж само че те пари не искат, те искат много повече. Това обаче "умните" като теб не го разбират. "Умните" като теб просто се изкават

3

Анонимен

преди 10 месеца

Къде трябва да се плати. Спря ми помпичката за поливане на доматито

2

Николай II

преди 10 месеца

До анонимния: едното няма общо с другото. И ти си ***, ама пишеш като умен.