Снимка: БГНЕС

Милиардерът Джеф Безос освободи директорския пост в Amazon. Това се случва около 3 месеца, след като той обяви решението си за отегляне от високия пост. Безос остава председател на борда й, както и най-големият акционер в нея, пише Ройтерс.

Постът на главен изпълнителен директор заема Анди Джеси, който отговаряше за уеб услугите на корпорацията.

Сега Джеф Безос ще посвещава повече време на фирмата за космически полети  "Блу ориджин", както и на други проекти на Amazon. Очаква се на 20 юли да лети в космоса заедно с брат си Марк.

Още по темата
Наскоро tojпубликува пост в социалните мрежи, в който се вижда как шофира електрически пикап, построен от "Ривиан" (стартъп, който е финансиран от "Амазон"), през пустинята, за да наблюдава приземяването на ракета.

Само преди няколко дни пък Дуейн Джонсън ("Скалата") публикува в "Инстаграм" снимка заедно с Безос. Малко  преди това стана ясно, че актьорът ще участва във филм на "Амазон Студиос" - друг любим проект на доскорошния директор на "Амазон".

Коментари Напиши коментар

7

Qanon

преди 1 година

Ерол, много си бързал човек! - "tojпубликува". Айде оправи го тва!

6

Mdaa..

преди 1 година

Оп.. пак го преместих :)

5

Космонавт

преди 1 година

Правилно решение. Нали ще става астронавт? Компания няма да му трябва. Мъск разлая милиардерите, конкуренцията в космическата надпревара скочи и можем да очакваме бързо развитие и завладяване на още планети. Безос прилича на извънземен, а може и да е спуснат на земята от фърчащи тарелки, знае ли се?