Снимка: pexels.com

Покрай еволюцията на технологиите не просто се появиха нови джаджи, но и стари апарати, появили се преди повече от петдесет години, претърпяха развитие. Пример за това са Android телевизорите. Когато говорим за Android телевизори, най-напред се сещаме за старите телевизори, дублирани с Android операционна система, която се използва за мултимедиен плейър.

Първата поява на смарт телевизорите или Android телевизорите – наречени така на операционната им система – беше през 2014 г. Тогава те бяха много добре приети, защото се явиха в подкрепа на гейминг сектора, тъй като са идеални за геймърите. Ако винаги сме считали телевизорите за средство за релаксация, то Android телевизорите са средство за забавление за всеки дом... Вече съществуват много полезни приложения за Android телевизорите, а самите те скоро ще могат да интегрират всички смарт устройства, с които разполагате.

Така ще можем да използваме телевизори с Android чрез нашия собствен профил в Google, през който ще теглим всички приложения, представляващи интерес за нас. Що се отнася до игрите, не за първи път можем да ги възпроизведем през телевизора, но с помощта на операционната система Android, можем да се наслаждаваме на любимите ни игри не само на малките екрани на смартфона или таблета, но и на огромен екран в събота вечер или след някой изтощителен ден в офиса.

За любителите на сериали добрата новина е следната: на дистанционните има отделни бутони, посветени на стрийминг услугите на Netflix, т.е. бутон за сериалите, които вече можем да гледаме на Android телевизора ни. Това е опция, предлагана от добре познатите Android смарт телевизори на Philips.

Така че, макар мнозина от нас да са привърженици на идеята да използват всяка джаджа за съответните ѝ "традиционни" задачи, какво ни спира да направим крачка още по-напред и да се насладим на пълната еволюция на технологията на Android телевизорите? Новите телевизори с Android са перфектна инвестиция за моментите, посветени на самите вас и вашите близки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase