8K Samsung TV. Източник: Samsung

Начинът ни на живот се променя и развива непрекъснато, a заедно с това "екраните" ни следват навсякъде. Искаме информацията да достига веднага до нас, независимо дали сме у дома, или в офиса.

"Умните" устройства се превърнаха в неделим наш приятел, a когато го познаваме добре, отношенията ни ще стават все по-близки. Неизбежно е.

А колкото по-близки ставаме, толкова и изискванията ни стават по-големи.

Ако има устройство, което има във всеки дом, това е телевизорът. А през 2020 г. не е достатъчно просто да имаме един екран в центъра на хола. Картината и звукът си остават най-важните параметри, по които го избираме. Но искаме и допълнителни преживявания, които да носят разнообразие у дома. Да бъдат в крак с нашия динамичен живот, без никакви компромиси. Независимо дали става въпрос за времето, в което се забавляваме, за работата от вкъщи, за спортуването или дори за пазаруването дистанционно.

Революцията на Samsung Electronics

Тази година Samsung представи новите си QLED 8K телевизори, които се отличават с технически параметри от най-висок клас - флагманът Q950TS, както и Q800T. И двата се предлагат в размери 65, 75 и 85 инча.

Дизайнът ще задоволи и най-претенциозния вкус  - ултра тънък профил, почти невидимата рамка (99% съотношение между екрана и ТВ панела), която позволява да се съсредоточите върху картината. Samsung го наричат Infinity Screen. Именно картината е най-важна при избора ни. И тук бъдещето влиза в нашия дом  - истинската 8K резолюция на Samsung е технология, която може да покаже 4 пъти подобрена резолюция от 4К ТВ. Мощният процесор с изкуствен интелект пък спомага за перфектен образ, като анализира средата в помещението. Дори и да решите да смените местоположението си, това няма да се отрази на преживяването - QLED 8K ви позволява да се насладите на брилянтна картина от всеки ъгъл без нежелани отражения.

Новите модели качват на следващо ниво и звука. Другата основна съставка при избора ни на телевизор.

Какво ни предлага гамата телевизори QLED 8K? С едно изречение - безпрецедентно изживяване. Мощен съраунд звук от 6 говорителя, разположени от всички страни на екрана. Той следва движенията във всяка сцена. В новите QLED 8K са добавени говорители към горната  и страничната част на телевизорът, за да подобри звуковото изживяване. Процесорът анализира аудио сцените, като в резултат предлага реалистично кинематографично звуково изживяване.

Да преоткрием дизайна или как телевизорът е неизменна част от нашия лайфстайл

Високите ни технически изисквания със сигурност се преплитат и с желанието телевизорът да не е просто едно устройство в нашия дом. Той трябва не само да се впише в интериора, но и да направи цялостния дизайн на жилището ни по-красив.

И тук идва лайфстайл гамата на Samsung.

Общ преглед

Изкуството влиза у дома с модела The Frame. Когато е изключен, интериорът се допълва със световно известни творби. Някои от най-известните галерии ще гостуват в хола ни, а на нас ни  остава да се насладим на образци на изобразителното и фотографското изкуство. Технологията Quantum Dot на Samsung осигурява 100% обем на цветовете, докато технологията Dual LED увеличава контраста въз основа на температурата на подсветката за оптимален цветен тон. Комбинацията от двете дава невероятно реалистичен цвят, който запазва богати детайли и текстура на изображенията дори под широк ъгъл.

Благодарение на виртуалния Art Store на Samsung имате достъп до повече от 1200 дигитализирани произведения на изкуството от колекциите на световни музеи и галерии. Рамките също са по избор, те могат да бъдат закупени в четири различни цвята. The Frame научава какво харесваш и автоматично препоръчва произведения на изкуството, които ще се радваш да видиш на стената си. Освен това ще те информира за нови и популярни произведения на изкуството, заложени в базата данни на Art Store. The Frame се предлага в размери 43", 50", 55", 65" и 75".

Моделът The Serif пък се вписва красиво във всяко пространство и същевременно спестява място. Името му не е случайно  - наподобява шрифта Serif. Главната латинска буква “I”, която дава формата на рамката, придава дръзко излъчване. За разлика от стандартните телевизори, неговото място не е до стената. Може да го поставиш, където си решиш. Изглежда еднакво добре и в малки, и в големи пространства. Екранът е със заоблен ръб, 360-градусов дизайн, а в разработката му са участвали световно известни дизайнери на мебели. Активният гласов усилвател използва пространствен аудиоинтеликт, за да разпознае разсейващ шум наоколо. С помощта на усъвършенстваната обработка на звуковия сигнал (Active Voice Amplifier), той автоматично прави гласовете на екрана още по-ясни, за да не губиш концентрация по време на диалога. Телевизорът се предлага вазмери на екрана 43, 49 и 55 инча, и в два цвята - облачно бяло и памучно синьо.

The Sero е най-новият представител на портфолиото от Lifestyle телевизори на Samsung. Вдъхновението за името му идва от корейското значение на “Sero” – вертикално. Разполага с екран от 43 инча и може да бъде ориентиран и хоризонтално, и вертикално - точно като смартфон. Отличен избор за Z-поколението  - модерният дизайн се съчетава с разнообразни функции на дисплея. И лесно се свързва с мобилни устройства. Потребителите могат да се насладят на разнообразно съдържание – включително от социални мрежи, YouTube и лични видеоклипове – в каквато и да е ориентация на дисплея, отразяваща тази на мобилното им устройство.