Снимка: Роскосмос

Руската държавна агенция за космически изследвания Роскосмос обяви конкурс за набирането на нови космонавти. В специално създаденото видео има вметка, че е възможно някой от новите космонавти да посети Луната. Русия има желанието през 2028 година да осъществи лунна мисия.

Още по темата

Антропоморфен робот ще управлява руския луноход

Всеки руски гражданин е възможно да кандидатства
в подбора за космонавти, но изискванията са доста сериозни. Освен физическите – да не е по-възрастен от 35 години, да не тежи повече от 90 кг, да не е по-висок от 190 см, да е в добро психическо здраве, руската агенция желае новите космонавти да имат висше образование в една от избраните сфери: техническо, биологическо, физическо или химическо.

Говоренето на чужди езици също е задължително. Интересен момент се явява и изискването за номера на обувките – всеки с номер над 46-ти няма шанс в бъдещата космическа мисия.

Конкурсът ще продължи една година – до 1 юни 2020 година.
След това ще бъдат избрани четиримата най-достойни, които ще трябва да преминат през програма на Центъра за обучение на космонавти Юрий Гагарин.

Коментари Напиши коментар

89

До Боби

преди 16 часа

Наясно съм с тази ракета експерте.И какво от това ? С тоя коментар само ми доказваш твърдението ,че Русия просто е една заблудена и изоставаща нация.Нямат ракета дори да се конкурират с Индия !

88

Боби

преди 22 часа

До Анонимен
"След това ще бъдат избрани четиримата най-достойни..."

Ако си военен летец изпитател - както сега се избират космонавтите след като те приемат за космонавт трябва да усвоиш някаква втора научна специалност толкова че да можеш да си лаборант на орбита да извършваш като робот научни експерименти. Но никога такъв човек няма да има знанията на истински специалист в дадена научна област който са го тренирали и да бъде космонавт.

Така че наистина ще изберат най-достойните.

87

Боби

преди 22 часа

До сссс
"Освен това няма абсолютно никакъв шанс Русия да кацне на Луната през 2028г."

Ех експерте...
Ако не знаеш РФ реши да разработи комбинация между Съюз-5 и Ангара - Съюз-5 ще бъде еквивалент на Фалкон 9(без връщане на първа степен) след като полети(двигателите вече са готови) ползвайки наработките на Ангара ще се правят тежки модификации на ракетата 1+2, 1+3, 1+4 унифицирани блокове както е при Ангара и Фалкон Хеви. След това цената драстично пада както е при Мъск
един модул за всички мод