Снимка: Reuters

Доставчикът на части и оборудване за автомобили - компанията Bosch, ще плати глоба от 90 млн. евро заради това, че не е осъществил достатъчен контрол върху автомобилните производители, които са участвали в манипулиране на резултати от вредните емисии на дизеловите си двигатели, реши прокуратурата в Щутгарт, пише Automedia.bg

Именно Bosch е произвел и доставил около 17 млн. технически устройства, с чието програмно оборудване се управлява двигателя на автомобила. То дава възможност да се провеждат изпитания на моторите, като съответно се намаляват нивата на вредните им емисии.

От компанията са приели техническата експертиза и няма да обжалват наказанието. То е одобрено и от прокуратурата в САЩ, където през 2015 г. избухна "Дизелгейт". Bosch ще плати 2 млн. евро за "регулаторно престъпление" и още 88 млн. за "икономически ползи".

Софтуерът на компанията се използва от компаниите във Vоlkswagen Group. Освен това Bosch участва и в направата на устройствата, използвани от концерните Fiat-Chrysler и General Motors.

Още за коли четете в Automedia.bg


 

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 месец

Айдеее... Ще ми намалят заплатата заради тая глоба

7

ss

преди 1 месец

"Плащам големи заплати, не защото имам много пари, имам много пари, защото плащам големи заплати" - Р. Бош. Като се има в предвид, че всичко е започнало от една семейна работилница за ремонт на ел. уреди след ВСВ в Щутгарт.

6

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 4

А нещо да напишеш за Самсунг? При тях как вървят делата...