снимка: Ройтерс

След многобройни съобщения за технически проблеми Samsung отлага пускането на пазара на първия сериен сгъваем смартфон, обяви компанията, без да посочи нова дата за пазарния старт.

"Докато много рецензенти споделиха огромния потенциал на телефона с нас, някои от тях ни показаха, че устройството се нуждае от допълнителни подобрения, за да осигури възможно най-доброто потребителско преживяване“, се казва в изявление на Samsung. "За да оценим напълно тази обратна връзка и направим повече вътрешни тестове, решихме да забавим пускането на пазара на Galaxy Fold. Планираме да обявим датата на излизането през следващите седмици". 

Първоначално Samsung възнамеряваше да започне да продава устройството с Android за около 2000 евро от този петък в САЩ. Сега има много спекулации за новата дата за старта на продажбите. В. Wall Street Journal съобщава, че Galaxy Fold ще бъде пуснат на пазара най-рано през май. Според вестника все още няма конкретна нова дата, но Samsung се стреми към дата в следващите седмици.

Южнокорейският всекидневник Chosun Ilbo също съобщава за източници, които очакват закъснение от само две до три седмици. Но това още не е сигурно. Първо, Samsung трябва да определи източниците на неизправността, които американските тестващи са открили през миналата седмица.

Особено функцията на сгъване на смартфона и дисплеят причиняват проблеми. В ревю на технологичния портал The Verge авторът съобщава за малка вдлъбнатина на дисплея, която скоро поврежда екрана отвътре. Други тестващи като Стив Ковач от CNBC пишат, че въпреки че защитното фолио е непокътнато, гъвкавата част на екрана от лявата страна постоянно проблясва.

Целия материал вижте в Investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase