Снимка: Pixabay

Основният проблем на мобилните разработки напоследък е свързан с качеството, коментира Радослав Гайдарски, изпълнителен директор на Upnetix, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Imperia Mobile беше плод на едно приятелство между мен и другите съоснователи. Имахме обща визия и цел. Нямахме какво да губим. Първите си клиенти набавихме чрез препоръки и приятели. Дори бих казал, че хората сами ни търсеха с желание. В България през 2015 г. имаше огромен вакуум за мобилни разработки. В момента най-големият проблем, свързан с мобилните разработки, е с качеството. Това е поради логични пазарни причини. Разработката е скъпа, малко компании могат да си го позволят".

Офисите в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив, Бургас са на групата компании, към които Upnetix се присъедини – ScaleFocus, уточни Радослав Гайдарски.

Ръстът се постига с работа и посвещение на целия екип, счита той. Овладяването на ръста става с правилните хора на правилните места и доверието, което им се делегира, посочи Гайдарски.

"В САЩ конкуренцията е безпрецедентна. България като дестинация и Upnetix предоставят продукт на световна ниво, затова от нас се интересуват дори пазари като Индия и Близкия изток. В последните 5-6 години репутацията на България изключително се подобри".

Придобиването от ScaleFocus стана по естествен начин, отбеляза Радослав Гайдарски. "От самото начало имахме разбирането, че това е бизнес с приятели и ще бъдем до време заедно. Моите партньори от тогава ръководят една от най-успешните продуктови IT компании за игра. Влязохме в процес, търсихме придобиващи компании от цял свят. Ние бяхме проактивната страна. С основателите на ScaleFocus се познаваме от самото начало на създаването на компанията. Те също проявиха интерес. Ценностите ни се припокриха", спомена Радослав Гайдарски.

Още подробности открийте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase