Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 50 години природните бедствия ще бъдат толкова опустошителни, че ще заличат цели части от земното кълбо. Такава е прогнозата на един от най-опитните футуристи в Европа Рей Хамънд, който дойде за пръв път в България, за да вземе участие в третото издание на "THE NEXT BIG THING", годишната конференция на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него сериозен проблем, който трябва да бъде разгледан от всяко едно правителство, е мръсният въздух. По думите му за последните пет години замърсяването на въздуха се е повишило с цели 8%. Ако тенденцията продължи, милиони хора ще умрат, предрича Хамънд.

На фона на черната статистика, обаче, футуристът изтъкна и някои положителни прогнози. Според него ще има огромен напредък в развитието на медицината. Хамънд предвижда, че след няколко десетилетия замяната на човешки органи няма да бъде проблем.

През изминалите 35 години от живота си Рей Хамънд прави своята уникална прогноза за развитието на света, която се сбъдва безпогрешно. Днес футуристът живее животът, който сам е описал в своите книги.

Най-значителната прогноза, която Хамънд прави, е, че Интернет ще промени всичко.

"По това време нямахме световна информационна мрежа, нямахме браузъри, дори нямахме хиперлинкове. За мен, обаче, беше ясно, че Интернет е от огромно значение и ще промени начина, по който живеем“, споделя в специално интервю за Bulgaria ON AIR Хамънд.

По думите му най-ключовата функция на Интернет е търсенето, а по този начин ще се правят и пари.

С това, обаче, идва и огромна отговорност. Всеки път, в който използваме мрежата, ние предоставяме безвъзмездно информация за себе си. През последните две години онлайн обществото стана свидетел на множество скандали с изтичане на данни на потребители и това породи много въпроси за сигурността на личната ни информация.

"Трябва да разберем, че информацията е най-ценното нещо, с което разполагаме и трябва да я защитим", допълни Хамънд.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase