снимка: Ройтерс

Услугата за доставка на храна на Uber - Uber Eats, се разширява до над 100 града в Европа, Близкия изток и Африка, съобщава TechCrunch. По-конкретно, услугата ще бъде пусната за първи път в Ирландия, Египет, Кения, Украйна, Румъния и Чехия, заедно с вече обявените пазари по целия свят, потвърди говорител на компанията.

Услугата ще започне да функционира в около 40 нови града във Великобритания и 35 нови града във Франция. В момента Uber Eats работи в 200 града по целия свят, включително и на някои места, където основната услуга на Uber все още не е започнала дейност. 

През изминалата година Uber Eats е относително светъл лъч за размирната компания. Докато репутацията на Uber бе увредена, Uber Eats просперира под ръководството на Джейсън Дроудж, който управлява Uber Everything, частта от бизнеса, която не е фокусирана върху пътуванията. Броят на пътуванията с шофьори на Uber Eats нарасна повече от 24 пъти между март 2016 г. и март 2017 г., според The New York Times.

Голяма част от бизнеса на Uber Eats е свързана с успешното партньорство с McDonalds, твърди пък BuzzFeed. Uber Eats сега доставя от близо 7 000 обекта на McDonald's в 20 различни страни - или около 9% от всички пазари на платформата.

Услугата за доставка на храни е печеливша в около една четвърт от пазарите, в които работи, твърди от своя страна Financial Times. На някои места Uber Eats се справя по-добре от основния бизнес на компанията. Дроудж казва в интервю за FT, че Uber Eats е "по-успешен, отколкото си мислихме".

Още подобни новини четете в Investor.bg

 

 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 месеца

Uber Крадци и измамници (Но нали е американска)
ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА.
Само американски фирми.
Нищо по света няма да остане само американско

3

Мирослав

преди 9 месеца

UberEATS - Най-крадливата платформа за доставка на храна! Наемат хората като подизпълнители. Всеки работник трябва да има фирма и да си плаща сам всичко - осигуровки, данъци, амортизация... На всичкото отгоре ти взимат 25% комисионна защото ти дават работа. Накрая за теб остават жълти стотинки... Говоря от гледната точка на работещ за тях човек във Франция.

2

шматка

преди 9 месеца

Ами как да разбереш.Тоя който го е писал нищо не е разбрал че ние ли.
Услугата е печаливша в 1/4от градовете!.Значи ли това че в останалите 3/4е губеща.