Снимка: Bloomberg

България има всички предпоставки да се превърне в регионален хъб за дигитални номади. Това коментира икономистът Методи Цанов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му дигиталните номади, които избират България могат да се разделят основно на две групи. Едната от тях включва хора, които преминават транзитно през страната, а другата - дигитални номади, които решават да основат свой бизнес и да се възползват от ниските данъци.

Освен благоприятната данъчна среда България разполага с още няколко предимства за привличане интереса на дигитални номади, а именно - бързият интернет в сравнение с глобалните скорости, ниските цени на храната, наемите и услугите, както и наличието на все развито общество от стартъпи и предприемачи. 

Няколко глобални хъба, базирани основно в Азия, се очертават като привлекателна локация за дигитални номади, коментира още икономистът.

"Виетнам, Тайланд, Индонезия са доста привлекателни места за тези хора, тъй като са сравнително евтини и предлагат някаква степен на екзотичност", отбеляза той. Южна Америка също се откроява като привлекателно място и не на последно място е Европа, в частност Берлин и Барселона. Наблюдава се и повишаване на интереса към Балканите, допълни Цанов.

Вижте повече във видеото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase