Снимка: Oculus Go

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг представи нови безжични очила за виртуална реалност Oculus на по-достъпна цена с идеята да развива тази технология за широката публика, предаде Франс прес.

Oculus Go ще се подава за 199 долара от началото на следващата година, съобщи Зукърбърг на конференция в Силициевата долина в Сан Хосе.

Зукърбърг похвали Oculus Go като първия продукт, осигуряващ "златната среда" между виртуалните изживявания, при които се използва смартфон, и тези, при които се използват мощни настолни компютри.

Това са напълно нови, самостоятелни очила, които не изискват да се свързват с телефон или да се включва с кабел, каза Зукърбърг, цитира БТА.

Oculus Go използва вътрешни камери, сензори и софтуер, за да проследява движенията, които се предават в съответното движение във виртуалния свят, предаван в очилата.

Facebook подчерта интереса си към виртуалната реалност въпреки ограничения успех на очилата Oculus Rift, които трябва да бъдат включени в компютър.

Искаме един милиард души да влязат във виртуалната реалност, каза Зукърбърг.

"Пътят напред няма да е лесен, но виртуалната реалност ще промени начина, по който виждаме света и ще направи живота ни по-добър", допълни той.

Предишните очила Oculus Rift в началото струваха 599 долара и изискваха компютър, който струваше най-малко 500 долара.

През лятото имаше намаления на Rift и цената спадна до 399 долара, като тази цена ще остане постоянна, отбелязва Асошиейтед прес, цитирайки компанията Oculus, собственост на Facebookk.

Sony, HTC и Oculus на Facebook са водещите играчи при устройствата за виртуална реалност, като всеки се бори да завладее територия на зараждащия се пазар.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 месец

Да слагат по едни такива очила и да се махат, да оставят хората на мира.

5

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 3

Вероятно става въпрос за някаква игра ...

4

матрицата

преди 1 месец

Човешкият живот е виртуална реалност