Снимка: "Правец"

До седмица на българския пазар ще се появи смартфон с марката "Правец", който ще се предлага на цена от 169 лева. Това заяви пред Investor.bg. Георги Баров, представител на екипа по продажбите на компанията.

По думите му продажбите на телефона ще се осъществяват единствено в магазина на "Правец" в София и няма да се продават в други търговски обекти.

Смартфонът носи името "Правец 4+" и е оборудван с 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon.

"Той е с 8GB памет и 4,7-инчов диагонал на екрана", обясни Баров.

Устройството разполага и с 8MP камера, снабдена с Autofocus и Led Flash, става ясно от сайта на компанията. "Правец 4+" е с дебелина от 7,2 мм и тежи 100 грама.

По думите на Баров отново до седмица през сайта на компанията ще може да се поръчва и нов геймърски компютър, който ще е със завишени параметри. Той ще разполага с 8-ядрен процесор на Intel, а на самия уебсайт ще има конфигуратор, така че купувачите да могат да изберат компонентите, които предпочитат за него.

Поради тази причина компютърът няма точно определена цена, а тя ще зависи от конфигурацията, която предпочита клиентът.

Марката "Правец" се завърна на българския пазар още в края на 2014 г., когато пусна за продажба лаптопа Правец 64М. Тогава компанията заяви, че новото устройство е наследник на Правец 8М, който е създаден през 80-те години на миналия век и разполага с 8-битов процесор.

Зад проекта стои компанията за почистване на преносими компютри "Лаптопклийн", чийто собственик е Бойко Вучев.

Всички компоненти за устройствата се доставят от Тайван, а самото им сглобяване се случва в България.

Още икономически новини четете в investor.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase