Снимка: Bulgaria ON AIR

Случайни минувачи ще станат герои на нестандартно риалити, което ще се случи в центъра на София. Хората ще бъдат предизвиквани в различни ситуации, а заснетите кадри ще бъдат излъчени пред публика час след началото на снимките тази вечер.

Още по темата

Без сценарий, без сцена, без публика. Само една камера в ръка и случайни минувачи по улиците на много европейски градове. Това е нужно за създаването на така нареченото театрално риалити шоу.

Това е част от английско-германския артистичен колектив Гоб Скуод, които от почти 30 години интерпретират по един нов начин театралното и филмово изкуство. Те са в България от няколко дни и се подготвят за своя риалити пърформанс "Супер найт шоу".

Всеки един от артистите е екипиран с видеокамера, с касета и разполага точно с един час време, за да излезе по улиците на София и да предизвика случайни граждани да участват в неговия скеч. След това всички артисти се прибират и необработеният видеоматериал се излъчва пред публика.

"Ние всички гледаме толкова много филми и сериали и това, което искаме е да пренесем филмовите клишета на улицата. Например, тази вечер в София ще имаме една супергероиня, която ще се опита да решава всекидневните проблеми на хората", каза Бастиан.

Саймън е част от колектива от 1998 година и споделя, че попадал в абсурдни ситуации.

"Веднъж инцидентно заснех пласиране на наркотици и трябваше леко да си завъртя камерата на другата страна. Животът е такъв все пак, непредвидим. Но имаме и доста емоционални истории. В Бразилия един бездомен мъж ни разказа своята история за това как се е озовал на улицата и това беше много силен момент", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Заснетото ще бъде представено пред българската публика на 15 и 16 септември от 21 часа в Топлоцентрала-София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase