Високата цена на свободата, странните и неподозирани проявления на самотата и тревожните размисли около всекидневните избори на малкия човек са в основата на разтърсващата актьорска изповед, наречена "Плач на ангел".
 
Този моноспектакъл може да се гледа от 22 януари премиерно на камерна сцена в Народния театър с участието на Христо Мутафчиев, който дава живот на текст на Стефан Цанев, отлежал повече от 5 години. 
 
"Това е философски избор, но вътре има една основна тема - за избора - свободата или несвободата. "Плач на ангел" промени самия мен много, започнах да оценявам това, което имам, по-сериозно", каза актьорът Христо Мутафчиев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той сподели, че вече е започнал много да внимава какво има и какво губи.
 
"Точно сега му е времето, когато свободата у нас вече започва да се превръща в свободия. Стефан Цанев знае, че аз съм изключително отговорен като човек и творец. Първата ни среща беше в "Духа на поета", където аз играех Стамболов. Останах очарован от неговата работа от това, което го вълнува като мисли. Аз съм екипен играч, но хубавото на моноспектакъла е, че накрая аплодисментите са само за един човек", сподели актьорът.
 
Подзаглавието на "Плач на ангел" е: "Носталгия на човек, отчаян от свободата". 
 
"Връщането назад трябва да е, като това, което правиш вкъщи, когато отидеш на село и отвориш кутия със стари снимки, но не хленчиш над снимките, не плачеш. Умните хора могат да се върнат в историята си и да вземат това, което е необходимо, за да не правят същите грешки следващите поколения. Искам да науча съвременното поколение да уважава поколението, което не е завършило училище с Google, а е чело", коментира още Мутафчиев.
 
Той сподели, че за първи път му се случва да има премиера за представление и да няма билети за 4 представления напред. Мутафчиев покани публиката на 5, 14 и 28 март, когато "Плач на ангел" отново ще се играе.
 
"Мечтая да продължаваме да работим усилено. Не сме си позволили ние, като синдикална организация, при всички тези затваряния да оставим колега без заплата", отбеляза Христо Мутафчиев.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.